Metin LOKUMCU PDF Yazdır e-Posta
EĞİTİMCİLER DERNEĞİ (EĞİT-DER) Genel Merkezinin Hopa olayları ile ilgili basın açıklamasıdır.

BASINA ve KAMUOYUNA

31 Mayıs 2011, Salı günü Hopa’da ortaya çıkan gelişmeler, ülkemiz demokrasisinin bir daha sorgulanması zorunluluğunu öne çıkarmaktadır.

Bir meslektaşımız emniyet güçlerinin orantısız güç kullanımının etkisiyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmiştir. Acımız büyüktür.

Ancak sorunun arka planında Türkiye’nin götürülmek istendiği adres açıkça görülmektedir.

Bugün, ‘geri’ olarak nitelendirilen ve ‘hemen değiştirilmesi’ gerektiği ileri sürülen anayasanın tanıdığı toplu gösteri ve yürüyüş hakkının; eleştiri, protesto gibi demokratik hakların kullanılmasına tahammül edemeyen; bu haklarını kullananların üzerine her türlü vahşet araç ve gereçleri ile saldıranların yapacakları bir anayasanın nasıl olacağını düşünmek bile yeterince ürkütücüdür.

','Meslektaşımız Metin LOKUMCU’nun katlinin sorumluları birden fazladır. Onu genç yaşında emekli olmaya ve kalp hastası olmaya zorlayan siyasi ve ekonomik baskılar başta olmak üzere seçim meydanlarında savaş naraları atanlar, polisi yurttaşına karşı yabancılaştıran ve yurttaşına karşı kullanmak üzere o polisin eline cop, biber gazı, tabanca, tüfek; beynine ise kin yerleştiren merkezler bu sonuçtan sorumludurlar.

EĞİT-DER olarak toplumu, gelinen noktayı sorgulamaya ve bundan sonra yaşanacaklar konusunda duyarlı ve öngörülü olmaya çağırıyoruz.

Rotayı değiştirmek için başta eğitim emekçileri olmak üzere tüm toplumsal kesimlere önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyor; Lokumcu’nun ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Mustafa Demir

Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER)