171. YILINDA ÖĞRETMEN OKULLARI PDF Yazdır e-Posta

ÖĞRETMEN OKULLARI ANILIYOR

Öğretmen okullarının 171. kuruluş yıldönümünde atanmayan 400 bin öğretmen, sözleşmeli statüde çalışan 100 bin öğretmen ile binlerce ücretli öğretmen çarpık öğretmen yetiştirme ve eğitim sisteminin hazin bir sonucudur.

Ücretleri ve alım güçleri eriyen öğretmenler Haziran seçimleri öncesinde vadedilen ve defalarca çıkarılacağı en yetkili ağızlarca açıklanan 3600 ek gösterge sözü bir kez daha hayal olacağa benzemektedir. Çünkü son verilen tarihin dolmasına sadece bir hafta kalmıştır. Emekliliğinde bir nebze nefes almayı bekleyen öğretmenler yanında boşalacak kadroları bekleyen öğretmenlerde unutulmamalıdır.

Eğitimin giderek dinselleştiği, insan hakları, adalet, eşitlik gibi evrensel değerlerin müfredattan çıkarılarak sorgulamanın yerini itaatin, bilimselliğin yerini dogmaların, demokratik mekanizmaların yerini baskı ve otoriter yaklaşımların aldığı eğitim sisteminden zaman yitirilmeden geri dönülmelidir. Bunun için Türkiye'nin zengin deneyimleri bulunan eğitim tarihine bir kez bakmak yeterli olacaktır.

Öğretmen Okulları bu anlamda tarihsel önemini korumaktadır. Bu zenginliği kazandıranları, bu okullardan geçen ve aramızda olmayanları saygıyla anıyor, öğretmen okulu mezunu bütün meslektaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz.