EĞİT-DER'DEN  EĞİTİM SEN VE EĞİTİM İŞ'E ÇAĞRI

logo 15b90fb9f14728

EĞİTİM; ÖZNELERİYLE BÜTÜN,

MÜCADELE BİRLİK VE DAYANIŞMAYLA GÜÇLÜDÜR!

Yeni eğitim öğretim yılı yeni bir Milli Eğitim Bakanı ile ancak, ağır sorunlar içinde başladı. Eğitimin içeriği, öğretmen ve eğitim çalışanlarının ekonomik ve özlük sorunları ile yönetsel baskılar ilk anda sayılabilecekler. Öğretmen ve eğitim çalışanları 15 Temmuzun ardından OHAL döneminde yaşanan ihraçlar, soruşturmalar ve hak arama yollarının kapatılması sonucunda yılların getirdiği olanaklardan mahrum kalmıştır. Sendikalar etkisizleşmiş, hareket alanı daralmış ve öğretmenler giderek kabuğuna çekilmek zorunda kalmıştır.

Eğit Der olarak; özgürlüklerden ve demokratik yaşamdan yana saf tutan, bilimselliği ve laikliği esas alan ve öğretmenlerin bugünkü gerici yapılara mahkum olmasına rıza göstermeyecek kurumlar olarak Eğitim Sen ve Eğitim İş ziyaret edildi. Ziyaretimizde topluma ve öğretmenlere güven ve umut verecek bir çıkış yapılmasının zorunluluğu, böylesi ağır koşulların dayatıldığı dönemde sorumluluk almaktan uzak durmanın tarihsel fırsatı kaçırmak olacağı ifade edildi.

Zaman tüketmeden yeni bir süreci inşa etme zemininin ILO-UNESCO tarafından üye ülkelerde kutlanmak üzere 1994 yılında kabul edilen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olduğu, bu günü ortak bir program çerçevesinde kutlayabilme koşul ve olanağını konuşmak üzere iki sendikamızdan da temsilcilerin katılımıyla toplantı yapılması önerimiz götürülmüştür.

Sendikalarımızın bu öneriye kayıtsız kalmayacaklarını umuyor, en kısa zamanda demokratik Türkiye özlemini bilimsel ve demokratik eğitim mücadelesinin büyütülmesiyle mümkün olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Yaşasın İş, Ekmek, Özgürlük Mücadelemiz!

EĞİT DER MERKEZ YÖNETİM KURULU