EĞİT DER DANIŞMA KURULU TOPLANTISI SONUÇ RAPORU
Eğit Der Danışma Kurulu Genel siyasal sürecin değerlendirilmesi, örgütsel çalışmalarımız, genel merkez ile şube ilişkileri ve yayın organı konularını görüşmek üzere 24 Aralık Cumartesi günü Emekli Sen Çankaya 1 No’lu şube salonunda toplanmıştır. Toplantımıza şube başkanları, Onur kurulu üyeleri, Denetleme Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri katılmıştır.
Toplantıya, genel sekreter Mustafa Ecevit’in kurula teşekkür, hoş geldiniz ve gündemi sunarak açmasının ardından, konuşmasını yapmak üzere sözü genel başkan Mustafa Demir’ bırakmasıyla başlandı. Tüm katılımcıların gündem üzerine söz aldığı, görüş ve önerilerini sunduğu toplantının oldukça verimli ve üretken geçmesinden duyulan memnunluk belirtilmiş ve toplantının ardından yenilen yemekte gündelik sohbetlerle tamamlanmıştır.
Danışma Kurulumuzun Merkez yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilmesi için almış olduğu tavsiye kararları aşağıya çıkarılmıştır.
1-Eğitim dinselleştirilmekte, laik ve bilimsel niteliği ortadan kaldırılmaktadır. Eğit Der laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için geniş kesimlerle irtibatlanmalı, ortak mücadele araçları oluşturmalıdır.
2-Eğit Der’e ve abece dergisine ihtiyaç vardır. Yayın organımızın kesintisiz çıkarılması için dost kurumların, demokrat ve aydın çevrelerin desteği sağlanmalıdır.
3-Ankara şubemiz başta olmak üzere şubelerimizin üye güncellemesi yapması, Emekli olan eğitimciler, işsiz öğretmenler, çalışan eğitimciler, özel eğitim kurumu çalışanları, eğitime öncelik ve önem veren eğitimci dostları gibi yeni üye kaynakları yaratılması hedeflenmelidir.
4-Genel Merkez hizmet binası derneğimize yakışan şekilde düzenlenmeli, tanıtım, propaganda çalışmaları güçlendirilmelidir.
5-Dernek çalışmalarında tüzüksel ihtiyaçların tespiti ve planlanması önümüzdeki genel kurula kadar bir çalışma birimi tarafından yürütülmelidir.
6-Eğit Der tarafından geçmişte kurulan müzenin yeniden canlandırılma çalışmaları başlatılmalıdır.
7-Üye aidatları dışında gelir sağlamak amacıyla kitap basımı, imza, söyleşi gibi etkinlikler düzenlenmelidir.
8-Dergimizin kurumsal abonelikleri takip edilmeli, derginin okuyucu kitlesinin genişlemesi için yerel yönetimler, kültür kurumları, eğitime gönül vermiş kurum ve kişiler abonelik şemsiyesine alınmalıdır.
9-Dernek çalışmaları lokal hizmetleriyle etkin olmakta, lokaller üyelerin buluşma, çalışmalara katılma ve sosyal –politik aktivitelerin yürütülmesine kolaylık sağlamaktadır. Bu amaçla Eğit Der lokal hizmeti için gerekli çalışmaları hızlıca yapmalıdır.
10-Genel Merkez şube ilişkileri hukukumuz içinde birbirini besleyici bir anlayışla yürütülmeli, abece dergisinin abonelik ve dağıtım işleri şubeler aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Fotoğraflar için devam...
|